Gratis prijsopgave: 085 - 401 97 62 of vul het formulier in

Oude bank afvoeren

Oude bank afvoeren

Een oude bank of sofa bij u thuis ophalen, inclusief sjouwers en afvoeren, kost gemiddeld € 150,- voor bruikbare banken en € 200,- voor niet-bruikbare banken.
Wat is een nog bruikbare bank en een niet meer bruikbare bank? Lees verderop.

Tegenwoordig wordt een oude bank of sofa direct op Marktplaats gezet wanneer een gloednieuwe bank wordt gekocht of als de oude versleten is. Marktplaats lijkt eerst een ideale oplossing, alleen echter in de praktijk is dat meestal meer gedoe dan je zou denken. Waarom is dat vraagt u?

Het is een gegeven feit dat bankstellen het snelst slijten van alle meubels samen. Dus automatisch worden letterlijk honderden bankstellen op marktplaats gezet per dag, waardoor uw bankstel moeilijk opvalt en moeilijk wordt verkocht. Zelf wegbrengen naar de stort kost veel moeite en tijd, u heeft een grote auto of zelfs een vrachtauto nodig. Tevens hanteren sommige gemeente een kleine particulieren tarief voor het afvoeren van meubelstukken.

Bank moet weg! Wat kunnen wij voor u doen?

Wij halen uw bank direct op met 2 mensen, u hoeft niks te tillen en wij zorgen ook (indien mogelijk) dat de bank gedemonteerd wordt voor transport. Wanneer de bank is ingeladen in de vrachtauto, dan betaalt u de factuur. Betaling per mobiele pin is eventueel mogelijk.

Gemiddelde kosten ophalen en afvoeren oude bank

Vraag een offerte aan wanneer u zeker wilt zijn van de kosten. Als u snel een inschatting wilt, hier zijn de factoren die meetellen voor de kosten, waaronder:

  • Is de oude bank nog bruikbaar? Dan kost het gemiddeld € 150,- om op te halen.
  • Is de oude bank niet meer bruikbaar? Denk daarbij aan dat de stoffering is versleten of dat de stoffering teveel vuil heeft of dat de bank in z’n geheel teveel schade heeft om nog weg te geven aan een goed doel of stichting. Dan komt er nog € 50,- stortkosten bij voor het wegbrengen naar een afvalbrengstation van de gemeente. Dat is € 200,- euro in totaal, (de gemeente rekent een bedrag voor het af laten voeren van kapotte bankstellen, € 50,- is het gemiddelde bedrag wat ze rekenen).
  • Is een verhuislift nodig omdat de bank niet via de trap naar beneden kan? Dan komt er € 50,- bij.
  • Woont u hoger dan 4e etage en de bank moet via trap getild worden? Dan komt er € 50,- bij.
  • Is het een 4-zits bank of meer? Dan wordt de prijs iets hoger per hoeveel zits. Dus bijvoorbeeld: een 4-zits bank kost € 25,- extra, een 5-zits bank kost € 50,- extra en een 6-zits kost € 75,- extra etc. Wij moeten uiteraard denken aan de ruimte van onze vrachtauto’s en grotere banken zijn ook vaak zwaarder om te vervoeren.

Twijfelt u nog over de kosten? Bel 085 - 401 97 62 of vraag een gratis offerte aan.